Friday, December 08, 2006

Att dela lika


Tittade på dokument utifrån igår, det handlade om Rysslands oligarker, hur de under lång tid har köpt politiker och styrt hela den ryska staten (ända till Putin kom till makten...) De är inte särskilt många, runt 8 tror jag, som sitter på landets pengar. En av dem, inte ens 40 år fyllda, är värd den ohyggliga summan 15 miljarder DOLLAR! Tänk vad han skulle kunna göra! Han skulle kunna avhjälpa all världens svält, han skulle kunna bygga så många skolor att alla barn i hela världen fick tillgång till utbildning. Han skulle kunna investera i förnyelsebara energikällor. Han skulle kunna se till att alla i den tredje världen får den sjukvård de behöver. Men vad gör han? Han sitter på sina pengar, köper ett företag eller två, köper en politiker eller två.

Inte så konstigt att världen ser ut som den gör när de som verkligen har makten att göra något är de mest egoistiska av oss alla.

(bilden visar tre av de beryktade oligarkerna, ganska fula eller hur?)

1 comment:

Anonymous said...

Upprörande verkligen.Man får väl ändå glädja sig åt dom där miljardärerna som valt en annan väg.Har hittills inte hört nån som på nåt övertygande sätt ifrågasatt tex Bill Gates goda avsikter.