Thursday, December 07, 2006

Bad burger


"Å, nej nu har stackars lilla tova fått diarré för att hon fick i sig gluten på McDonald's trots att hon är allergisk! Hon har drabbats hårt, HÅRT! Vi måste ringa nyheterna! " '

Nummer ett: om det har blivit fel mer än en gång, gå inte dit! Lär er laga mat hemma istället för att göda en fyraåring med fett.

Nummer två: hur många hamburgare tror ni att det produceras i ett McDonaldskök varje dag? Tusentals. Hur många blir rätt? Nästan allihop.

Nummer tre: har man någon gång ätit en glutenfri hamburgare så känner man igen brödet som skiljer sig betydligt från de vanliga bröden. Det är större, hårdare, ljusare i färgen och har ett annat mönster. Har man en dotter som är allergisk och känslig så bör man vara lite uppmärksam kan man tycka.

Visst, beställer man en glutenfri hamburgare så ska den såklart vara glutenfri, men hur ofta blir det fel på en vanlig restaurang? Ofta. Men bara för att det handlar om McDonald's s måste man ringa media, göra reportage och kräva pengar för sveda och värk (som en annan drabbad glutenallergiker har gjort).

Jag är trött på att folk tror att man kan kasta hur mycket skit som helst på McDonald's BARA för att det är just McDonald's. Det är ett företag som existerar och går med vinst som vilket annat företag som helst enbart för att det finns en efterfrågan. Det är många som tycker om de där onyttiga hamburgarna. Många. Men likväl är det många, lika många, som tycker att de har rätt att skylla allt på EN enda snabbmatskedja.

När ska media fokusera på det som verkligen är nyheter och det som verkligen är viktigt? Och när ska alla småbarnsföräldrar förstå att de inte kan skylle på ett företag som de själva försörjer? Jag blir äcklad av människor som lilla Tovas mamma. Äcklad.

1 comment:

Anonymous said...

Månadens blogg!För stil och innehåll.
Det finns nån aktuell bok av chefen för psykakuten på Huddingesjukhus som handlar om svenskarnas trygghetsnarkomani...kanske läsvärt?