Friday, February 09, 2007

Tjejkväll framför TV: n, eller?

På onsdag lanserar TV3 sin nya stora satsning som de har döpt till "Girlylicious", girly plus dilicious liksom. Och vad ska dessa onsdagskvällar bestå av då? Jo, först en ny rom-kom serie om en relationscoach spelad av blondinen Anne Heche, därefter en helt ny säsong av amerikanska Top Model med Tyra Banks i spetsen och sist men inte minst talkshowen "Lustgården" som ska ta reda på vad svenska tjejer egentligen tycker och tänker om sex. En hel kväll med kärlek, skönhet och sex - precis vad alla tjejer har längtat efter! Eller...? Nej, jag skulle inte tro det.

Och med risk för att låta som en rabiat feminist så vill jag klargöra en sak: långt ifrån alla tjejer har kärlek, skönhet och sex som främsta intressen. Det är inte så konstigt att världen ser ut som den gör när snedvridna skönhetsideal, sexhysteri och verklighetsdistanserade rom-koms är vad unga tjejer förväntas vilja förkovra sig i framför dumburken en hel kväll i veckan.

Vad hände med att "vända trenden", klubba ihjäl könsstereotyperna och sluta hjärntvätta unga tjejer och killar med förutbestämda kommersiella ideal? Varför är det ingen som reagerar? Var tog alla feminister vägen?!?

No comments: