Wednesday, April 18, 2007

Skolmassaker

32 döda ungdomar. 32 ungdomar som gick till skolan i tron att det var en säker miljö. 32 ungdomar vars föräldrar aldrig kommer att bli desamma. Hittar inte orden. Kan inte ta det till mig och önskar att vapnen inte kunde hamna i fel händer.

I svenskan listades i uppslagets nederkant de senaste årens skolmassakrer i USA. Vi måste lära oss något av det här, det får inte bli en i raden av uppräknade katastrofer nästa gång det händer. Vi får inte låta offren bli till statistik. Det får inte bli en nästa gång. Någonting är fruktansvärt fel och vi måste komma på vad.

1 comment:

Anonymous said...

En fråga som åter är aktuell, i och med dödsskjutningarna i ett köpcenter i USA tidigare idag. Kärnan till hela problemet är i mitt tycke amerikanarnas älskade andra tillägg; "The second amendment", som deklarerar "the right of the people to keep and bear arms". USA måste se över sina vapenlagar innan ytterligare snarlika massakrar inträffar. Skrev ett blogginlägg om frågan tidigare idag. Bra blogg, för övrigt - även om du gärna får uppdatera lite oftare (;