Thursday, May 31, 2007

Enough is enough

I överkanten i gratisblaskorna kan man hitta diverse notiser nerplitade av varierande redaktionsmedlemmar. För någon vecka sedan var en av dessa notiser en förbannelse över den rådande högkonjunktur. Skribenten i fråga hade hittat Molgon på ebay, ja, ni läste rätt, MOLGAN! När man köper denna väldigt dyra (massa tusen...!!) låtsaskompis erhåller man en lista på Molgans egenskaper, typ "Molgan tycker allra bäst om chokladglass, han blir glad av dansbandsmusik och tycker inte om att ha sandaler på sig".

Jag vill i versaler hålla med ovan nämnda skribent och SKRIKA UT MIN ILSKA ÖVER DEN FÖRBENADE HÖGKONJUNKTUREN.

För ett tag sedan sattes utgångspriset 1 krona för en nyrenoverad 2a i centrala Stockholm, som en kommentar på den urartade bostadsmarknaden. När tidningen som berättade om spektaklet besökte visningen var priset uppe i över 2 miljoner...

Jag är inte mindre materialist än någon annan, köper gärna nytt mest på skoj, sällan för att det verkligen behövs. Men när man kan sälja Molgon på ebay för lika mycket som det kostar att åka fram och tillbaka till New York fyra-fem gånger, då har det gått för långt.

DÖD ÅT HÖGKONJUKNTUREN som berövar människan på förnuftet.

1 comment:

ERIC SECHER said...

Som gammal räv i anti-tillväxt-hysteri-branschen kan jag berätta att det är en allmän uppfattning att bara mer högkonjungtur och mer tillväxt kan ställa till rätta det som högkojungturer och tillväxt ställt till med.Take it or leave it.