Sunday, May 13, 2007

Med siktet inställt på Europas dyraste?

Att det inte går något vidare för SL var ju inget nytt. Och nu meddelar stockholms moderater att månadskorten ska höjas ytterligare, men löften ges om att de inte kommer att kosta mer än 700 kronor (!). I en gratistidning läser jag ett kort uttalande av en moderat jag inte minns namnet på, han säger att det inte är priset folk irriterar sig på hos SL utan att bussar och tåg inte är i tid. Ja, det är irriterande när kollektivtrafiekn krånglar, men kära politiker, ta följande i beaktning innan ni uttalar er:

Fullt studielån inklusive studiebidrag ger idag drygt 7000 kronor i månaden. En studentlägenhet kostar mellan 3000 och 4000 kr. Sen tillkommer mat, telefoni, kurslitteratur och, ej att förglömma, SL-kortet. Man behöver inte vara särskilt bra på matte för att förstå att det blir knapert. Så för alla studenter som (förgäves?) år efter år väntar på studentrabatter är priset a och o. Dagens 620 kronor är på tok för mycket, höj priset ytterligare och stockholms plankande/fuskande/cyklande studenter kommer att öka.

Ps. I det senaste kårvalet vid Stockholms Universitet fanns ett parti med namnet "Studentpartiet SL-rabatt", jag tycker att det säger ganska mycket om hur tungt priset väger...

1 comment:

Anonymous said...

Hörde nyligen att i Danmark klarar sig de flesta studenter utan studielån.Ett generöst studiebidrag och lite jobba brukar räcka.Och sen åker dom förstås inte.Dom cyklar.