Monday, November 06, 2006

Klä av er tjejer!

Fick ett brev från en av Stockholms nattklubbar häromdagen. De ville informera mig om sitt nya temarum, slitzrummet. Där kommer man att få träffa livs levande slitzmodeller och ha möjlighet att bli upptäckt själv(!). Mycket kan man vifta bort och ignorera men ibland är det bra om man kan plocka fram den där rebelliska fjortonåringen som tejpade protestlappar på H&Ms översexualiserade julreklam. Och det har jag gjort, så här är jag. Upprörd över att Stockholms klubbar tycks uppmana unga tjejer att klä av sig.

Men vad är det som är så hemskt med ett slitzrum? Det är väl bättre att vara ärlig och rakt på(mer hud ger ju kåtare gäster vilket säljer mer sprit, eller?) än att försöka åstadkomma samma sak (lättklädda gäster) med löjliga helgteman som "beachparty". Alla som tycker om att visa så mycket hud det går utan att visa allt kan samlas i slitzrummet och dregla över varandra. Alla andra kan hålla till i övriga rum. Visst, varför inte? Men, och med risk för att låta torr och klyshig, kan man inte gå på klubb, träffa människor och ha roligt utan att det ska göras på bekostnad av kvinnokroppen (som till varje pris ska kläs av och exploateras)?

Alla snygga tjejer står på "rätt" sida om stolpen i kassalinjen på McDonald's därför att "sex säljer". Ja, det kanske det gör. Men blir du hungrigare av att tjejen som undrar vad du vill dricka till menyn råkar se bra ut? Allt för ofta går det över styr när man försöker utnyttja det faktum att det här samhället har blivit sexfixerat.

Jag vill att unga tjejer ska kunna ta för sig, ta sig fram, ta plats, synas och få uppmärksamhet utan en djup urringning och en alldeles för kort kjol.

Ibland blir det så äckligt tydligt att den här världen styrs av män.

1 comment:

ERIC SECHER said...

Fan,idag kommer jag inte på en enda invändning.Jo,att killar och tjejer inte verkar tända på samma saker..(?)